Slimme Tips om Brandstofkosten te Besparen met SsangYong

De stijgende brandstofprijzen hebben ons bewust gemaakt van het belang van een lage ecologische voetafdruk en zuinig rijden. Gelukkig bieden SsangYong SUV’s zoals de Tivoli en Grand Tivoli al efficiënte motoren met een lager verbruik. Maar als bestuurder kun je zelf ook veel doen om minder te verbruiken en meer budget over te houden voor andere dingen. Ontdek in deze blog enkele slimme tips om brandstofkosten te besparen en duurzamer te rijden.

Slim Tanken

Het begint bij slim tanken. Als je een tankkaart hebt, kun je vaak profiteren van korting door trouw te blijven aan dezelfde maatschappij. Dit kan punten opleveren die je kunt omzetten in gratis brandstof of andere voordelen. Geen tankkaart? Kies dan voor tankstations buiten de snelweg, omdat deze vaak goedkoper zijn. Houd ook de speciale acties van tankstations in de gaten voor extra besparingen. Tank je wagen ook niet helemaal vol, want extra gewicht zorgt voor meer verbruik. Laat daarom onnodige voorwerpen uit de kofferbak van je ruime en veelzijdige SsangYong SUV.

Goede Gewoontes

Houd je wagen in topconditie, want een goed onderhouden motor en airconditioning verbruiken minder. Plan tijdig een onderhoudsbeurt bij een SsangYong-verdeler, waar technici je bandenspanning zorgvuldig controleren, wat een grote invloed heeft op het verbruik en CO2-uitstoot. Laat winterbanden tijdig vervangen door zomerbanden voor optimale efficiëntie. Maak gebruik van de cruise control, die standaard aanwezig is in de meeste SsangYong-modellen zoals de Korando en Rexton, om een constante snelheid te behouden voor een efficiëntere motor. Matig ook het gebruik van de airconditioning, aangezien dit veel energie verbruikt. Een defensieve en rustige rijstijl is niet alleen veiliger, maar ook zuiniger.

Rij Elektrisch

Als je nog meer wilt besparen op brandstofkosten en CO2-uitstoot, overweeg dan om elektrisch te rijden. De volledig elektrische SsangYong Korando e-Motion is een uitstekende keuze. Met een uitstoot van 0 g CO2 en een verbruik van slechts 16,8 kWh/100 km aan elektriciteit, is de Korando e-Motion een milieuvriendelijke en kostenefficiënte optie. Met fiscale voordelen en de mogelijkheid om thuis of op het werk op te laden, wordt het rijden van een elektrische wagen nog aantrekkelijker. Ontdek de Korando e-Motion bij je SsangYong-verdeler en ervaar de ruime binnenruimte en complete uitrusting van deze innovatieve SUV.

Bespaar brandstofkosten en kies voor een duurzame toekomst met slimme rijgewoontes en de elektrische SsangYong Korando e-Motion. Garage De Corte staat klaar om je te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw behoeften en voorkeuren. Rij bewust, efficiënt en budgetvriendelijk met SsangYong.